Sivullamme käsiteltiin ulkomaalaisia sekä kotimaisia webhotellin palveluntarjoajia, mutta tässä artikkelissa paneudumme muualla kuin Suomessa oleviin pohjoismaalaisiin palveluntarjoajiin. Vaikka kotimaasta voi saada kattavan tarjonnan ja maailmalla riittää kilpailukykyisiä webhotellipalveluja, myös muista Pohjoismaista löytyy todella hyviä ratkaisuja, joissa yhdistyy laatu sekä Suomelle läheinen sijainti. Mikä parasta, tällä hetkellä Ruotsista saatavat webhotelliratkaisut ovat erittäin kilpailukykyisiä, sillä Ruotsin kruunu on merkittävästi laskenut suhteessa euroon.

TheWebomania

Ruotsalainen TheWebomania tarjoaa webhotelliratkaisuja sekä Windows että Linux alustoille. Erilaisista vaihtoehdoista voi valita helposti mieluisimman sillä TheWebomania tarjoaa ratkaisuja aina pienistä 19 kruunun kuukaudessa (1,83 euroa) 159 kruunun kuukaudessa (15,3 euroa) palvelimiin. Halvin, LS-Basic tarjoaa webhotellin yhdelle domainille, 5 alidomainille, 10 sähköpostiosoitteelle, 1 GB varastotilaa ja rajoittamattoman siirtonopeuden. Tätä kalliimmissa palveluissa, kuten LS-Smallissa (49 kruunua kuukaudessa), varastotila kasvaa viiteen gigaan mutta sähköpostiosoitteita sekä alidomaineja saa rajoittamattomasti. Tästä seuraavassa ratkaisussa, LS-Mediumissa (99 kr kuukaudessa), domaineja saa useita, ja varastotila nousee kymmeneen gigaan. Kalleimmassa ratkaisussa, LS-Largessa, domainit, varastokoko ja sähköpostiosoitteiden määrä ovat rajoittamattomia. TheWebomania tarjoaa myös räätälöityjä paketteja dedikoiduille servereille ja VPS servereille.

GratisDNS

Tanskalainen GratisDNS on monien arvostama, asiakasystävällinen webhotellipalvelu. GratisDNS tarjoaa niin ikään monenlaisia erilaisia ratkaisuja. Webhotelleista GratisDNS tarjoaa 20 kruunua (2,7 euroa) kuukaudessa maksavan palvelun, johon sisältyy 2GB kovalevytilaa, 6GB liikennöintisuositus, rajoittamattomasti alidomaineja sekä sähköposteja, SQL-tietokanta, cPanel, ja WordPress tuki. Kalleimmassa ratkaisussa (20,7 euroa kuukaudessa) kovalevytilaa on 51 GV, 153 GB liikennöintisuositus. Kaikkiin palveluihin sisältyy edellä mainitut rajoittamattomat sähköpostit, SQL-tietokanta, WordPress ja cPanel tuki.

SYSE AS

Norjalainen SYSE on maansa yksi suosituimpa webhotelli palveluntarjoajia. SYSEN erikoisuus on, että heidän sivullaan palvelun pystyy räätälöimään erittäin tarkasti omien tarpeiden mukaan. Muun muassa kovalevy- ja tietokannan tilavuuden pystyy säätämään yhden GB:n tarkkuudella. Palveluihin sisältyy aina WordPress tuki, sähköposti, Crontab, PHP sekä Shell-tuki sekä spamfiltteri.

Halvin ratkaisuista, 1 GB ilman tietokantaa sisältäen edelliset automaattiset lisät, maksaa kuukaudessa 49 Norjan kruunua, eli 5,2 euroa. Palveluna se on siten hieman kalliimpi, mutta mukautuvampi asiakkaan vaatimuksiin.