Suomessa verkkoisännöintiin perustuvia, menestyviä yrityksiä on ollut jo yli kymmenen vuotta. Tekninen osaaminen suomessa on ollut aina huippuluokkaa, ja monet pitävätkin maatamme edelläkävijänä teknologisessa kehityksessä.

Ohjelmointitaidot ylläpitäjällä

Webhotel-nimellä tunnettu yritysmuoto sai alkunsa jo internetin alkutaipaleella. Suomessa on paljon pieniä yrityksiä, toisin sanoen toiminimiä, joiden yrittäjät tai henkilökunta omaavat tarvittavat ohjelmointitaidot uusien nettisivujen luomiseen. Suurimmatkin yritykset Suomessa työllistävät vain muutamia kymmeniä ihmisiä, sillä moni nettisivujen perustaja on itse oppinut, ohjelmointitaituri. Uusien nettisivujen määrä on noussut radikaalisti 90-luvun puolivälistä, jolloin internet ja sen tuottama sisältö on tullut jokaisen käyttäjän ulottuville.

Matkapuhelinyhtiöt tarjoavat helppokäyttöistä verkkopalvelua

Suomi on monen muun lisäksi myös matkapuhelinoperattoreiden luvattu maa. Suomen suurimmat sähköiset tallennuspalvelut löytyvät matkapuhelinoperaattoreiden tarjoamana. Yritykset kuten Elisa ja Telia tarjoavat asiakkailleen helppokäyttöisiä verkkoisännöintipalveluita erittäin huokeaan hintaan. Verkkosivujen luonti on monesti ohjelmointitaidottomalle kallista, ja siksi helppokäyttöiset palvelut ovat suosiossa. Operaattori veloittaa asiakastaan suoraan verkkosivujen vaativuuden mukaan. Perinteinen verkkokauppakin on luotavissa asiakkaan toimesta, mutta verkkosivut tuskin ovat tunnistettavissa ilman yksilöllistä kustomointia. Yksinkertaisetkin nettisivut vaativat palveluntarjoajan eli verkkoisännöintipalvelun. Toiminimiyrittäjät, jotka tarjoavat palveluitaan ja verkkoisännöintiä, toimivat usein kotoa käsin. Itsessään verkkoisännöinti ei vaadi paljoa työtä, ainoastaan fyysisen tallennustilan, jonka pohjalta verkkosivu toimii. Tämän kaltaiset yrittäjät tuovatkin leivän pöytään pääasiassa verkkosivujen suunnittelulla ja muilla palveluilla, verkkoisännöinti on vain pakollinen sivutuote toiminnassa.

Hotellipalvelu monille monimutkainen

Hotellipalveluihin perustuvat yritykset pyrkivät ilmaisemaan asiakkailleen kaikki tarvittavat palvelut yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla. Kuitenkin web-palvelut ja niihin liittyvät hienovaraiset vivahde-erot ovat tavalliselle tallaajalle melko vaikeaselkoisia, ja tämä voi aiheuttaa monille yrittäjille päänvaivaa. Hotellipalvelun tuottaja usein suosittelee asiakkaalleen asiantuntijapalveluita, koska usein hotellipalvelun käyttö jää kokonaan hyödyntämättä, jos pyrkii omatoimisesti tekemään kaiken itse. Suomalaiset yritykset ovat ottaneet erittäin hyvin hotellipalvelut vastaan, ja käyttäneet niitä jo ennen vuosituhannen vaihdetta hyvin aktiivisesti. Nyky-yhteiskuntamme on koko ajan menossa enemmän ja enemmän kohti virtuaalisia palveluja, ja web-hotellipalvelut ovat aina kasvavalla alalla. Eri palveluntarjoajia on pelkästään Suomessa loputtomasti, ja oikean valitseminen vaatii melkein oman asiantuntijansa.