Webhosting-teollisuuden lähtölaukaukseksi voidaan katsoa vuonna 1991 National Science Foundation päätöksen poistaa kaupalliset rajoitukset verkosta ja sallia kaupallisten verkkojen liikenne käyttää NSFNET-verkkoturvaverkostoa. NSF:n täytyi hyväksyä NSFNET:in käyttökäytäntö, jotta kaupalliset yritykset saivat käyttöoikeuden verkkoon, jota aiemmin käytettiin vain koulutukseen ja tutkimukseen.

Tämä muutos tapahtui samanaikaisesti vuonna 1991 kun Tim Berners-Leen ja hänen CERN:n kollegat aloittivat World Wide Webin käynnistämisen. NSFNET poistettaisiin käytöstä vuoteen 1995 mennessä ja Berners-Lee:n malli otettaisiin käyttöön suosituimpana internetin käyttötapana.

Nämä muutokset kasvattivat Internetin käyttäjämäärää ja lisäsivät kaupallista toimintaa verkossa, mikä loi tarpeen webhosting-palveluille. Aikaisemmin oli tarvinnut oman palvelimen tai tietokoneen ylläpitääkseen omia web-sivuja.

Webhosting-yritykset alkoivat nousta esiin 1995. Viimeinkin kuka tahansa, joka halusi verkkosivuston, saisi sen isännöidyksi verkossa maailman nähtäväksi. Heti alussa oli kolme yritystä ensimmäisten joukossa, jotka alkoivat tarjota ilmaisia ​​verkkosivujen ylläpitoa: GeoCities, Angelfire ja Tripod. Miten ilmaisia, kuinka he sen pystyivät tekemään? Koko idea perustui mainoksiin. Ilmaisille sivuille myytiin mainostilaa, jolla yritykset saivat lisättyä näkyvyyttä. Koska palvelu oli ilmaista, niin tämähän räjäytti sivujen määrän. Tallennustilat olivat tuolloin vielä alhaisia. GeoCities tarjosi vuonna 1995 jopa 1 megatavua tilaa, kun taas Angelfire vain 35 kilotavua. Jaettua hostingia varten keskimääräinen tallennustila oli 153MB.

Vuotta myöhemmin, vuonna 1996, sekä Bluehost että Hostmonster astuivat uusina yrityksinä mukaan webhosting-markkinoille. Niin kuin uusilla markkina-aloilla monesti käy, yritysostot tulivat mukaan aika pian. Vuonna 1999 Yahoo osti GeoCities:n. Lycos puolestaan osti sekä Angelfiren ja Tripodin vuonna 1998.

Nykyaikana hauskoilta tuntuvilta yksityiskohdilta ei ole tälläkään alalla vältytty. Esimerkiksi Hostgator aloitti Floridassa asuntolan huoneessa vuonna 2002. Heillä oli käytössään vain kolme palvelinta.

Kun palveluita alkoi olla tavallisten käyttäjien ja yrityksien saatavilla, niin sivumäärät lähtivät räjähtäen kasvuun. Vuonna 2002 verkossa oli vain noin 39 miljoonaa verkkosivustoa. Webhosting alkuvuosina myös 1995-2002 aloittivat eräät suurimmat sivustot, jotkä ovat nykyäänkin vielä toiminnassa. Näihin kuuluvat muun muassa Yahoo, whitehouse.gov, Amazon, msn.com, Craigslist, nytimes.com, Google, dell.com, news.bbc.co.uk. Nykypäivänä ollaan jo tilanteessa jossa hosting-palveluita toteutetaan pilvipalveluissa.